10 πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει πρίν τα 30 σου

Κραιπάλες, ταξίδια, φράγκα, λάθη και άλλα τέτοια πράγματα που ίσως να μην μπορέσεις να κάνεις από κάποια ηλικία και μετά.


Χρόνια ζω με το σκεπτικό ότι έχω μια ζωή μπροστά μου για να πετύχω και να κάνω αρκετά πράγματα. Όχι συγκεκριμένα πράγματα, γενικά και αόριστα. Αλώστε δεν είμαι τύπος που κάνει πλάνα. Ποτέ δεν έκανα και πάντα βαριόμουν τους ανθρώπους που έκαναν. «Stay Hungry, Stay Foolish» που έλεγε και ο Τζόμπς. Ε, κάπως έτσι.



Παρόλα αυτά υπάρχουν δυο μέρες τον χρόνο που με βάζουν σε αυτό το τριπάκι. Στο τριπάκι για το τι στο διάολο έχω κάνει μέχρι τώρα και τι σκοπεύω να κάνω. Κάθε χρόνο λοιπόν, την ημέρα που θα γίνομαι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος και την ημέρα που αλλάζει ο χρόνος μπαίνω σε σκέψεις. Πες το ψυχοθεραπεία, που στην πορεία φυσικά την προσπερνώ με την βοήθεια του αλκοόλ.

Εδώ, ούτε θέλω, ούτε πιστεύω να σε ενδιαφέρει, να γράψω για το τι σκοπεύω να κάνω. Αλώστε δεν έχει και νόημα. Όπως είχα γράψει κάποτε, γίνονται τόσα πολλά στη ζωή, που σου γαμάνε και τους μεγάλους στόχους και τις κινήσεις. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Αυτό που θέλω να αναφέρω λοιπόν (μιας και πλησιάζω τα τριάντα) είναι μερικά πράγματα που κάθε άντρας πρέπει να έχει κάνει μέχρι να φτάσει σε αυτά. Όχι ότι τα έχω κάνει όλα, κουβέντα απλά να γίνεται.


  1. Πρώτον και κύριον να έχεις φύγει από το πατρικό σου μαθαίνοντας πώς είναι να ζεις και να τα πληρώνεις όλα μόνος σου.
  2. Να έχεις ταξιδέψει έσω και μία φορά στο εξωτερικό. Η παιδεία και τα πολλά ταξίδια καλλιεργούν το στυλ σου.
  3. Να μην σε νοιάζει να κάνεις λάθη. Τα μεγαλύτερα βραδινά λάθη να ξέρεις είναι αυτά που απολαμβάνεις περισσότερο από κάθε τι άλλο.
  4. Να ξοδέψεις όλα σου τα φράγκα σε ασήμαντα πράγματα.
  5. Να έχεις στο μυαλό σου μια γυναίκα στην οποία θα επέστρεφες και μία άλλη που να σου θυμίζει πόσο έχεις προχωρήσει.
  6. Να έχεις έστω και ένα φίλο που να τον εμπιστεύεσαι για οτιδήποτε.
  7. Να έχεις βγει για μια χαλαρή μπύρα και να καταλήξεις σε one night stand.
  8. Να ξυπνήσεις κάποια στιγμή και να μην θυμάσαι τι έκανες το προηγούμενο βράδυ.
  9. Να τρέξεις πίσω από τη λάθος γκόμενα όταν το θέλεις και όταν αυτή δε θέλει.
  10. Να μην ξέρεις τι θες. Έχεις καιρό μετά τα τριάντα να το μάθεις.


Πηγή: www.larisaout.gr