8 λόγοι που πρέπει να αποφεύγεις τη δέσμευση

Είσαι 28, 30, 35, έχεις βρεις τη γυναίκα που νομίζεις ότι θα περάσεις την υπόλοιπη σου ζωή happily ever after. Μπορεί. Ξανασκέψου το όμως.



Τα ξέκολα τα είχες μόνο για να περνάς καλά και να κάνεις το κομμάτι σου. Με τις καλές τις κοπέλες ηρεμούσες αλλά σύντομα βαριόσουν. Και τώρα νομίζεις ότι έχεις βρει εκείνη την περίπτωση που είναι ενδιαφέρον άνθρωπος, περνάς καλά μαζί της στο κρεβάτι και δε πρήζει με τη γκρίνια της. Τα χρόνια έχουν περάσει και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να καταασταλλάξεις και να δεσμευτείς σοβαρά. Εστω και αν δεν ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας! Σωστά;
Δε λέω, μπορεί! Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και μπορεί όντως αυτή να είναι μια καλή ευκαιρία. Ο κανόνας όμως είναι διαφορετικός. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ Και αν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα ιδού τι πρέπει να σκεφτείς καλά!

Σεξ: Ξεκινάω με το βασικότερο. Εχεις ακούσεις το ανέκδοτο με τη χωριάτισσα που λέει στο χωριάτη "κοίτα τον κόκκορα, 20 φορές την ημέρα..." και αυτός ρωτάει "με την ίδια κότα;" Καλώς η κακώς, είμαστε πλασμένοι για σεξουαλική ποικιλία και είναι πλασμένες για βαρεμάρα. Και αυτό το εφεύρημα των τελευταίων 2000 χρόνων που λέγεται γάμος είναι κομμένο και ραμμένο σύμφωνα με τις δικές τους σεξουαλικές προσδοκίες. Είσαι δηλαδή κομπάρσος στη δική σου σεξουαλική ζωή. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι, ξέρεις... πιο πλάγιοι, Αλλά πρώτον είμαστε άντρες και δεν τα κάνουμε αυτά (εκτός και αν υπάρχει λόγος) και δεύτερο στην περίπτωση του γάμου ο νόμος δεν είναι με το μέρος σου αν κάνεις τα τσιλιμπουρδίσματα χόμπι.

Φιλοδοξία: Πες μου πόσες γυναίκες ξέρεις, στην ιστορία, που να ναύλωσαν ένα καράβι, προσέλαβαν ένα πλήρωμα από 50 γυναίκες και να πήγαν να ανακαλύψουν μια νέα ήπειρο. Ή, πόσες γυναίκες μετανάστευσαν σε μια ξένη χώρα, ξεκίνησαν πλένοντας πιάτα και έφτασαν να διοικούν έναν επιχειρηματικό όμιλο. Η πόσες πέθαναν ηρωικά στο πεδίο της μάχης. Κάνε τώρα τη διαίρεση με του άντρες που ξέρεις ή διάβασες αριστερά δεξιά να τα έχουν κάνει όλα αυτά και πες μου το αποτέλεσμα. Πολύ απλά είσαι άντρας και έχεις φιλοδοξίες που είναι ασυμβίβαστες με τη δέσμευση. Τα καταφέρεις δεν τα καταφέρεις έχεις μία επιλογή. Να προσπαθήσεις!

Ελεύθερος χρόνος: Οι σχέσεις και ο γάμος απαιτούν να θυσιάσεις ότι πιο πολύτιμο έχεις. Εκείνα τα μικρά πραγματάκια που κάνεις για σένα, για να είναι το κεφάλι σου καλά, για να μπορείς να πηγαίνεις το επόμενο πρωί στη δουλειά με καλή διάθεση: Βράδια Τετάρτης με Champions League, ποτάκια με τις παλιοσειρές από το στρατό, μπασκετάκι στη γειτονιά, φραπέ στην πλατεία, ταβλάκι, diy μαστοριές, ότι τέλος πάντων κάνεις και τη βρίσκεις. Είσαι έτοιμος να τα θυσιάσεις όλα αυτά και να βάλεις κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι σου;

Γκρίνια: Οι γυναίκες δεν είναι χαζές και αν θέλουν κάτι έχουν τον τρόπο τους. Ο πιο συνηθίσμενος είναι να σου σπάσουν τα παπάκια μέχρι να πεις ναι. Και κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ. Απλώς την επόμενη θα ξαναγκρινιάξουν. Και θα ξαναγκρινιάξουν και θα ξαναγκρινιάξουν. Οσα ναι και να πεις! Ο ιδανικός σύζυγος να είσαι, πάντα θα υπάρχει εκείνο το μικρό "θέλω" που η ικανοποίηση του σημαίνει υποταγή-"εγώ κάνω κουμάντο". Και αν είσαι παντρεμένος όντως εκείνη κάνει κουμάντο!

Γιατί έχεις καεί: Αν δεν σου έχει συμβεί, συγχαρητήρια είσαι ο μόνος "μαλάκας" που ευτυχώς δεν έτυχε στο διάβα του η "καριόλα". Η καλύτερα ανήκεις σε μια πολύ ισχνή μειοψηφία. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι άντρες είναι οι "μαλάκες" που "έχουν πάθει" και "έμαθαν" ότι οι γυναίκες μετράνε τα πάντα: Χρήματα, ασφάλεια, εμφάνιση, συντροφικότητα. Όλα μαζί όχι, όλες τα ίδια όχι άλλα κάθε μια, κατά περίσταση, αυτό που της λείπει. Θα πάρουν από σένα αυτό που τους δίνεις και αν βρουν περισσότερα δε θα το σκεφτούν δεύτερη φορά. Εσύ μπορείς να μείνεις με μια γυναίκα γιατί την αγαπάς ή περνάς καλά στο κρεβάτι και ας είσαι μείον στα υπόλοιπα. Αυτές ποτέ!

Γιατί είναι καλοκαίρι: Ή γιατί έρχεται καλοκαίρι. Ή γιατί κάποια στιγμή θα έρθει ΤΟ γ#$#2ο το καλοκαίρι και θα πάρεις άδεια, και θα πας διακοπές και θα δεις ότι ρούχα θα λιγοστεύουν, ότι τα σορτσάκια και τα μπουστάκια περισσεύουν και τα πιπίνια θα είναι πιο προκλητικά από ποτέ. Και συ μαν είσαι δεσμευμένος. Και θα κοιτάς σαν παιδάκι που του πήραν το παιχνίδι ή δεν του παίρνουν παγωτό.

Γιατί δε θες: Ούτε δωμάτια με ροζ τοίχους, ούτε κομοδίνα με ρετρό τεχνοτροπίες, ούτε βάζα με λουλούδια, ούτε φρουτιέρες, ούτε κορνίζες με ρώσικες διαφημίσεις εποχής, ούτε παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο σου, ούτε δεκάδες μπουκαλάκια στο μπάνιο, ούτε μαγνητάκια στο ψυγείο. Θες μεγάλη LCD τηλεόραση για να βλέπεις μπάλα, μια γωνιά για τα κύπελλα που κέρδισες στα εφηβικά του μπάσκετ, δύο τρία συρτάρια για τα ρούχα σου, δύο τρία πιάτα και μαγειρικά σκέυη και τέλος.

Γιατί μπορείς: Μη μου πεις ότι η μάνα σου σε πιέζει να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά τα οποία θα πηγαίνεις κάθε Κυριακή στην εκκλησία για να αποδείξεις τι καλός οικογενειάρχης που είσαι. Η ότι ανησυχείς για την υπογεννητικότητα της Ελλάδας. Τώρα μπορείς να μείνεις ελεύθερος χωρίς να σε κράζουν, εσύ θα πας να κλειστείς στους τέσσερις τοίχους, να αλλαζεις πάνες, να τρέχεις για ψώνια και να πηγαίνεις οικογενειακές εκδρομές; Ελεος!

Γιατί δεν υπάρχει λόγος: Στο 2011 ζεις άνθρωπε. Το φαγητό μπορείς να το αγοράζεις! Τα ρούχα μπορείς να τα δίνεις στο καθαριστήριο (υπάρχει και delivery service)! Για καθαριότητα πάρε μια καθαρίστρια δύο φορές το μήνα. Σεντόνια μπορείς να αλλάξεις και μόνος σου, σιγά το δύσκολο. Το σεξ... μπορείς να το βρεις πιο εύκολα από ποτέ!


Πηγή: men24