Γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ;

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον αριθμό και δεν είναι αυτός που νομίζετε.


Πόσες φορές την εβδομάδα κάνετε σεξ; Και πόσες φορές  νομίζετε ότι θα πρέπει να κάνετε; Λοιπόν αυτό που αποδεικνύει μια μελέτη είναι ότι όλα εξαρτώνται από την ηλικίας σας.

Μια έρευνα που διεξάχθηκε στο Kinsey Institute of Sex αποκάλυψε ότι ανάλογα με το έτος γέννησης ορίζεται και η σεξουαλική συχνότητα. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της μελέτης όσοι είστε μεταξύ των ηλικιών 18 και 29 θα πρέπει να κάνετε σεξ περίπου δύο φορές την εβδομάδα, που υπολογίζεται σε 112 φορές το χρόνο. Ενώ όσοι βρίσκεστε στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 30 και 39 θα πρέπει να κάνετε σεξ 86 φορές χρόνο και όσοι είστε 40 έως και 49 ετών πρέπει να κάνετε σεξ κατά μέσο όρο 69 φορές ετησίως.

Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε επίσης, ότι όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν κάνουν όλο και λιγότερο σεξ μέσα στην εβδομάδα έως και καθόλου. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή δίνουν μεγαλύτερη βάση στην επαγγελματική σταδιοδρομία και στην οικογένεια, με αποτέλεσμα η συχνότητα που κάνουν σεξ να μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία τους. Παρόλα αυτά οι ερευνητές επισήμαναν ότι τα ζευγάρια που νιώθουν ευτυχισμένα κάνουν σεξ πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα.

Από την άλλη μεριά οι ψυχολόγοι σπεύδουν να τονίσουν ότι στην ερωτική σχέση το σημαντικότερο δεν είναι πόσες φορές την εβδομάδα έχετε σεξουαλική επαφή, αλλά κατά πόσο ο καθένας είναι ευχαριστημένος και νιώθει άνετα στη σχέση. Δεν υπάρχουν αριθμοί που ορίζουν το φυσιολογικό. Το παν είναι να νιώθει ο καθένας ευτυχισμένος μέσα στη σχέση. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Πηγή: jenny.gr